بهترین رشته های تحصیلی در رشته های پزشکی در ترکیه و مقدمه ای بر آن
ترکیه به لطف برنامه های تحصیلی مقرون به صرفه، امکان تحصیل لیسانس و کارشناسی ارشد به زبان انگلیسی و ن...
بهترین رشته های تحصیلی در رشته های پزشکی در ترکیه و مقدمه ای بر آن
ترکیه به لطف برنامه های تحصیلی مقرون به صرفه، امکان تحصیل لیسانس و کارشناسی ارشد به زبان انگلیسی و نزدیکی با ایران باعث محبوبیت این کشور برای تحصیل در بین ایرانیان شده است. افرادی که قصد مهاجرت تحصیلی به ترکیه را دارند خواستار این موضوع هستند که در بهترین رشته های تحصیلی در دانشگاه های ترکیه مشغول به تحصیل شوند. به همین دلیل بررسی بهترین رشته ها برای تحصیل در ترکیه و شناخت آنها، برای افرادی که قصد مهاجرت به این کشور را دارند، لازم است
بهترین رشته های پزشکی برای تحصیل در ترکیه
• پزشکی
• دندان پزشکی
• دارو سازی
• رشته پزشکی
تحصیل رشته پزشکی در ترکیه به رویایی شیرین برای بسیاری از دانش آموزان در سراسر دنیا تبدیل شده است. این کشور با ترکیبی از تاریخ، فرهنگ و امکانات آکادمیک، به محیطی جذاب برای دانشجویان بین المللی تبدیل شده است. افرادی که به دنبال آموزش پزشکی درجه یک هستند، تمایل زیادی به تحصیل در کشور ترکیه نشان میدهند. همچنین هزینههای تحصیلی مناسب در این کشور باعث جذب هزاران دانشجو از سراسر دنیا شده است.
دانشگاههای پزشکی در ترکیه از دانشگاههای معتبر و بین المللی هستند که علاقه مندان زیادی از داخل و خارج کشور بخصوص ایرانیها را به خود جذب کردهاند. این دانشگاهها همکاری خوبی با دانشگاههای معتبر جهان دارند و از اساتید معروف اروپایی و امریکایی در دانشکدههای پزشکی خود استفاده میکنند.
این دانشگاهها در سال ۲۰۰۱ به سیستم آموزشی دانشگاههای اروپا و امریکا پیوستند. تحصیل پزشکی در ترکیه ۶ سال طول میکشد که سه سالۀ اول، دانشجو به آموزش، تحقیق و کارهای بالینی و دو سال بعد به انجام آزمایشات، تشخیص و راههای درمان میپردازد و در سال آخر هم که دورۀ انترنی یا کارورزی است در بیمارستانهای علوم پزشکی وارد درمان و تجربه اندوزی میشود.
شرایط پذیرش برای تحصیل پزشکی در ترکیه
متقاضی برای ورود به دانشگاههای برتر ترکیه و تحصیل در رشته پزشکی ملزم به قبولی در آزمون ورودی است. آزمونهای پذیرش پزشکی عمومی در همه شهرها برگزار میشود اما آزمون قبولی در دورههای تخصص پزشکی در این کشور، فقط در آنکارا برگزار میشود. شرایط پذیرش هریک از دانشگاههای پزشکی ترکیه با یکدیگر متفاوت است. با این وجود تعدادی از بهترین دانشگاههای پزشکی جهان در ترکیه وجود دارد.
ساختار رشته پزشکی در ترکیه
تحصیل پزشکی در ترکیه ۶ سال به طول می انجامد:
- آموزش پزشکی در ترکیه در سالهای اول و دوم، مانند سایر کشورها، فقط بر پایه تدریس علوم پایه و بهصورت تئوری است.
- در سال سوم دانشجو به هر دو صورت تئوری و عملی با بیماریها آشنا میشود.
- سال چهارم و پنجم آموزش تنها بهصورت عملی انجام میگیرد.
- در سال ششم، که آخرین سال آموزش پزشکی محسوب میشود، دانشجویان همچون پزشکها در بیمارستانهای دانشگاه مشغول بهکار و یادگیری میشوند. آنها در سال ششم عملاً بهعنوان یک پزشک در بیمارستانها آموزش میبینند.
آزمون های ورودی رشته پزشکی در ترکیه
متقاضی برای تحصیل پزشکی در ترکیه باید در آزمون پذیرش دانشگاه قبول شود. برای تحقق این مهم دو نوع آزمون وجود دارد، آزمون YÖS و آزمون SAT. از آنجا که برخی از دانشگاهها آزمون YÖS را میپذیرند و برخی دیگر آزمون SAT را قبول دارند، متقاضی باتوجه به نوع دانشگاه انتخابی خود باید در یکی از این آزمونها شرکت کند.
آزمون ورودی تخصص پزشکی در ترکیه
پس از قبولی در آزمونهای SAT یا YÖS و گذراندن دوران پزشکی عمومی، درصورتی که متقاضی بخواهد تخصص خود را در کشور ترکیه بگذراند، باید در آزمون TUS شرکت کند و نمره قبولی در این آزمون را کسب نماید. TUS آزمونی است که فقط دانشجویانی که قصد کسب تخصص پزشکی در ترکیه را دارند، در آن شرکت میکنند. این آزمون میزان دانش متقاضی را در مورد اطلاعات پزشکی عمومی مورد سنجش قرار میدهد.
آزمون تخصصی تحصیل پزشکی در ترکیه (TUS) در ماههای سپتامبر و آوریل (شهریور و فروردین) در آنکارا برگزار میشود و نتیجه معمولاً پس از حدود ۲۴ ساعت اعلام میشود، اگر دانشجویی بتواند۶۰ امتیاز از ۱۰۰ را بدست آورد، موفق به قبولی در تخصص پزشکی ترکیه میشود.
آزمون معادل سازی مدارک پزشکی
آزمون STS به هدف معادلسازی مدارک پزشکی عمومی و دندانپزشکی مورد استفاده قرار میگیرد. همچنین از این آزمون برای تعیین سطح متقاضی جهت ادامه تحصیل در رشته پزشکی و یا کار در ترکیه بهعنوان یک پزشک استفاده میشود.آزمون STS برخلاف آزمون TUS که فقط مخصوص رشته پزشکی است برای معادل سازی رشتههای دیگری مثل دبیری، داروسازی و غیره نیز کاربرد دارد.
آزمونهای زبان مورد نیاز برای تحصیل در رشته پزشکی
برای تحصیل پزشکی در ترکیه به زبان انگلیسی متقاضی باید یکی از مدارک PTE ،TOFEL و یا IELTS را ارائه دهد و یا در آزمون زبان دانشگاه مورد نظر نمره قبولی را کسب کند. همچنین اگر متقاضی قصد ادامه تحصیل به زبان ترکی را دارد، باید مدرک زبان ترکی مثل TÖMER را ارائه دهد و یا در آزمون زبان ترکی دانشگاه موردنظر نمره لازم را کسب کند
.
• رشته دندان پزشکی
تحصیل دندانپزشکی در ترکیه علاوه بر وجه اجتماعی بالا، از بازار کار مناسب و درآمد زیاد برخوردار است. اخذ پذیرش و اپلای در این رشته پرطرفدار در بیشتر کشورهای جهان بهخصوص ایران کار دشواری محسوب میشود اما کشور ترکیه شرایط ایدهآلی را برای تحصیل در رشته دندانپزشکی فراهم کرده است. علاوهبر این، مدارک اعطایی دانشگاههای برتر ترکیه مورد تایید بیشتر کشورهای اروپایی و آمریکایی است و از آنجا که تحصیل در ترکیه به هزینه کمتری نسبت به سایر کشورهای اروپایی و آمریکایی نیاز دارد، این کشور پل ارتباطی مناسبی برای ورود به بهترین کشورهای دنیا محسوب میشود.
آزمونهای ورودی دندانپزشکی در ترکیه
← آزمون YOS برای تحصیل دندانپزشکی در ترکیه
متقاضیان برای ورود به دانشگاه های پزشکی ترکیه باید در آزمون YOS شرکت کنند. آزمون YOS از سه بخش تشکیل شده است. بخش اصلی این آزمون شامل سوالات مربوط به ریاضیات، هوش و مهندسی است. اکثر دانشگاههای دولتی معتبر ترکیه، خود امتحانات YOS را طراحی و برگزار میکنند. دانشگاههای ترکیه این آزمون را سالی یکبار برگزار میکنند. این آزمون در دانشگاههای مختلف ترکیه با نام های مختلفی شناخته میشود برای مثال در دانشگاه چوکوروا به نام CISE ،ÇUÖS و در دانشگاه دکوزعلیول بنام DEYOS نام گذاری شده است.
← آزمون SAT برای تحصیل دندانپزشکی در ترکیه
برخی از دانشگاههای پزشکی ترکیه برای پذیرش دانشجو آزمون SAT را معیار قرار میدهند. این آزمون برای ورود به کالج و برخی از دانشگاه های مقطع کارشناسی است. متقاضیان عمدتا در سال یازدهم و دوازدهم تحصیل در این آزمون شرکت می کنند. لازم به ذکر است که آزمون SAT Subject نوعی دیگر از آزمون SAT است که در ۵ درس ریاضی، تاریخ آمریکا و جهان، علوم و زیست شناسی، زبانهای خارجی و ادبیات انگلیسی برگزار میشود. آنچه برای ورود به دانشگاه موردنیاز است آزمون SAT General است. این آزمون توسط هیئت مدیره دانشگاهها و حداقل ۶ بار در سال برگزار میشود.
TUS ← ؛ آزمون ورودی تخصص دندانپزشکی در ترکیه
TUS یک آزمون ورودی برای اخذ تخصص انواع رشتههای پزشکی مثل دندانپزشکی، دامپزشکی، شیمی و سایر شاخههای پزشکی به جز زیستشناسی است. کسانی که در این آزمون قبول می شوند، دستیار نامیده می شوند. طبق قوانین نظام پزشکی ترکیه، پس از اینکه متقاضی در آزمون TUS قبول شده و از این دوره فارغالتحصیل شود، پزشک متخصص نامیده میشود. این آزمون در آوریل و سپتامبر (فروردین و شهریور) در آنکارا انجام میشود.
زبان تحصیل دندانپزشکی در ترکیه
تحصیل در رشته دندانپزشکی در ترکیه به یکی از دو زبان انگلیسی یا ترکی امکانپذیر است. چنانچه متقاضی قصد تحصیل به زبان ترکی دارد، باید در آزمون TÖMER نمره مناسب را کسب کند و یا در آزمون زبان ترکی که توسط دانشگاه برگزار میشود موفق شود. همچنین اگر متقاضی قصد دارد به زبان انگلیسی ادامه تحصیل دهد باید مهارت زبان خود را با داشتن مدرک زبان در یکی از آزمونهای TOEFL و IELTS اثبات کند و یا در آزمون زبان دانشگاه موردنظر نمره مناسب را کسب کند.
شرایط تحصیل دندانپزشکی در ترکیه
شرایط تحصیل دندانپزشکی در ترکیه از دانشگاهی به دانشگاه دیگر متفاوت است. پیشنیاز تحصیل در این رشته در اغلب دانشگاههای پزشکی ترکیه، به پایان رساندن دوره دبیرستان و داشتن مدرک دیپلم است. از جمله عوامل موثر در اخذ پذیرش در رشته دندانپزشکی ترکیه، معدل متقاضی است. هرچه شخص معدل بهتری داشته باشد، راحتتر میتواند در دانشگاه به تحصیل در رشتههای دندانپزشکی و پزشکی در ترکیه بپردازد. لازم است بدانید تعدادی از بهترین دانشگاههای پزشکی جهان در ترکیه وجود دارد که کلیه آنها امکان تحصیل در رشته دندانپزشکی را برای دانشجویان خارجی فراهم کردهاند. در جدول زیر شرایط تحصیل در رشته دندانپزشکی در برخی از دانشگاههای ترکیه را مشاهده کنید.
• داروسازی
اگر علاقهمند به شغل داروسازی هستید، قطعاً با شنیدن این خبر که میتوانید بدون شرکت در کنکور، به راحتی در این رشته جذاب و پردرآمد تحصیل کنید بسیارخوشحال خواهید شد. جالبتر اینکه اگر تحصیل داروسازی در ترکیه را انتخاب کنید، میتوانید علاوه بر کاهش هزینههای خود، با استفاده از برنامههای تبادل دانشجو در کشورهای مطرح اروپایی ادامه تحصیل دهید و با مدرک معتبری که دریافت خواهید کرد، فرصتهای بی نظیری برای ورود به بازارهای کاری بینالمللی به دست آورید. اما چگونه میتوان از این همه مزیت بهرهمند شد؟ برای دریافت پاسخ این سوال و آشنایی با مزایای دیگر تحصیل داروسازی در ترکیه، همچنین شرایط قبولی در آن و بسیاری از اطلاعات ضروری و مفید در این خصوص، همراه ما باشید
مزایای تحصیل داروسازی در ترکیه
تحصیل رشته داروسازی در ترکیه، مزایای فراوانی دارد و فرصتهای ویژهای را برای دانشجویان، خصوصاً دانشجویان ایرانی ایجاد میکند. اولین و مهمترین مزیت، سطح بالای آموزشی است که در اینجا ارائه میشود. شما میتوانید با تکیه بر استانداردهای آموزشی بینالمللی، اساتید مجرب و مطرح جهانی و نیز امکانات پیشرفته تحقیقاتی و آموزشی، تجربهای ناب از یادگیری و پیشرفت در یک محیط آموزشی جذاب را به دست آورید.
علاوه بر این، دسترسی به برنامههای تبادل دانشجویی نظیر اراسموس پلاس، فرصتهایی برای تجربه تحصیل در دانشگاههای معتبر اروپایی و به دست آوردن دانش بینالمللی را فراهم میکند. دریافت “دیپلم آبی” پس از فارغالتحصیلی نیز درهای بسیاری از فرصتهای شغلی در اروپا و آمریکا را برای شما میگشاید. از جنبه دیگر، تحصیل در کشور ترکیه با هزینههای پایین همراه است که نسبت به دانشگاههای مشابه اروپایی، آن را به یک گزینه اقتصادی تبدیل میکند.
شرایط تحصیل رشته داروسازی در ترکیه
تحصیل رشته داروسازی در دانشگاههای ترکیه با شرایط سادهای همراه است. اولین گام برای ورود به این مسیر آموزشی، داشتن مدرک دیپلم و مهارت در زبان ترکی یا انگلیسی است که پیشنیازهای اساسی برای پذیرش در دانشگاههای ترکیه شناخته میشوند. برای تحصیل در دانشگاههای دولتی، برخلاف اغلب دانشگاههای خصوصی لازم است در آزمون یوس مرکزی ترکیه (TR-YOS) یا آزمون معادلی که توسط دانشگاهها پذیرفته میشود (مانند آزمون SAT)، شرکت کنید و نمره قبولی را به دست آورید.
برای داوطلبانی که به زبان ترکی یا انگلیسی آشنایی ندارند، جای هیچ نگرانی نیست. دانشگاههای ترکیه با ارائه دورههای آموزشی زبان به مدت یک سال، شرایطی را فراهم میکنند تا دانشجویان بتوانند مهارتهای زبانی خود را تقویت کنند و برای درک بهتر محتوای درسی و مشارکت فعال در کلاسها آماده شوند.
مدارک لازم برای ثبت نام در رشته داروسازی
برای ثبت نام در رشته داروسازی دانشگاههای ترکیه، دانشجویان متقاضی باید مدارک لازم را تهیه کنند و به دانشگاهی که از آن پذیرش گرفتهاند، ارائه دهند. این مدارک شامل موارد زیر هستند:
- دیپلم دبیرستان به همراه ترجمه آن
- ریزنمرات کلیه دروس دبیرستان به همراه ترجمه آن
- گواهی معادل سازی مدرک
- برگه مهارت در زبان ترکی یا انگلیسی (در صورت وجود)
- برگه قبولی در آزمون ورودی دانشگاه (در صورت انتخاب دانشگاه دولتی برای تحصیل )
- فتوکپی پاسپورت
- 6 قطعه عکس
آزمون های لازم جهت پذیرش در رشته داروسازی
همانطور که پیشتر گفتیم برای ورود به دانشگاههای دولتی و تحصیل در رشته داروسازی، به شرکت در آزمونهای ورودی نیاز دارید. این آزمونها شامل موارد زیر هستند:
- TR-YOS
- SAT
- ACT
موقعیت شغلی و بازار کار داروسازی در ترکیه
بازار کار برای فارغالتحصیلان داروسازی در ترکیه بسیار گسترده و متنوع است. فارغالتحصیلان میتوانند در داروخانهها، نقشهای متنوعی از جمله مالکیت، مدیریت، داروسازی یا دستیار داروسازی را بر عهده بگیرند. آنها همچنین میتوانند در آژانس داروها و تجهیزات پزشکی ترکیه، مؤسسات دولتی وابسته به وزارت بهداشت، مؤسسه تأمین اجتماعی و دیگر سازمانهای دولتی و خصوصی مشغول به کار شوند.
در زمینههای تخصصیتر، فارغالتحصیلان فرصتهایی برای کار در دانشگاهها، داروخانههای بیمارستانی، انبارهای دارویی، صنایع داروسازی، صنایع آرایشی و بهداشتی، صنعت تجهیزات پزشکی، و آزمایشگاههای تحقیقاتی دارند.
جمع بندی
حال نتیجه میگیریم که ترکیه با ارائهی برنامههای آموزشی با کیفیت بالا و فرصتهای شغلی متنوع پس از فارغالتحصیلی، مکانی بینظیر برای دانشجویانی است که به دنبال تحصیل در ترکیه هستند. اگر شما هم در جستجوی یک مسیر تحصیلی هدفمند و با ارزش در این زمینه هستید، تحصیل در ترکیه یکی از بهترین تصمیمات زندگی شما خواهد بود. اکنون زمان آن فرا رسیده که با انتخاب این مسیر، گامی بزرگ به سوی آیندهای درخشان و پربار بردارید؛ ضمن این که کارشناسان کایرو استادی در این مسیر پاسخگوی تمامی سوالات شما خواهند بود. کافیست از طریق شمارههای درج شده، با آنها در ارتباط باشید